Eirik Grønningsæter

Område: Vestlandet
Sesong: Hele året.
Pris


Er utdannet Cand.Scient i zoologi, og har vært aktiv fuglekikker siden slutten av 1980-tallet. Har de siste 6 årene jobbet som freelance feltbiolog, der han er forskningsassistent på forskningprosjekter rundt omkring i verden - først og fremst på fugl, men også gaupe, ulv og flaggermus er arter som har engasjert.

Har de siste tre årene også jobbet som naturfotograf, og publiserer jevnlig bilder i magasiner og bøker internasjonalt og i Norge. Har mer enn 5 års erfaring på Svalbard og Arktis. Også Antarktis har vært besøkt. Er oppvokst i Møre og Romsdal, og kjenner dette fylket aller best. Men hobbyen og jobben har gjort at han er lokalkjent på mange kanter av landet, og han vet derfor hvordan man best skal finne de fleste hekkefuglene i Norge dersom man har spesielle ønskearter for turen sin.

Av pattedyr er oter, steinkobbe og nise blant de arter man er mer eller mindre garantert å se på en tur i hans hjemtrakter gitt at man vet hvor man skal lete. Gulnebblom, hvitryggspett, havørn, vandrefalk og lunde er noen få av artene som man kan se på en tur sammen med Grønningsæter.

Siden han tilbringer nesten hver eneste dag ute i naturen, er han godt oppdatert på hva som rører seg, og vet hvor han skal lete for å finne de helt spesielle naturopplevelsene. Grønningsæter er også forfatter av en av svært få lokalitetsguider i Norge - en bok som viser deg hvordan og hvor man skal lete for å finne spesielle arter fugler og pattedyr i hans hjemfylke, Møre og Romsdal.

Copyright (c) 2010-2019 Din Tur AS. All rights reserved. Developed by Boman

Back to Top